Aktiviteter 

Grupper og omvisning

Ved arrangementer og møter, kan vi gi omvising og fortelle om gårdens historie og gårdsdriften. Grupper kan også få høre om vår iskrem- og sjokoladeproduksjon, i kombinasjon med prøvesmaking på Kvarstad Sjokolade. 

Grilling i hagen

Uteområdene på gården egner seg godt til sommerarrangementer. Hva passer vel bedre enn grilling på en varm sommerdag? Da kan gårdens store utegrill tas i bruk!

Kvarstad-kjerringa

Hør historien om Severine Bjørge, eller Kvarstad-kjerringa, som hun likte å kalle seg selv. Gjennom vår forteller Linda Bakke, får du et innblikk i denne driftige og fargerike kvinnens liv, som eide gården fra 1900-1915.

Sykkelturer

Den beste måten å oppleve kulturlandskapet på, er fra sykkelsetet. Et nettverk av bygdeveier i området rundt gården innbyr til mange flotte sykkelopplevelser, og vi legger gjerne til rette for guidede sykkelturer for grupper fra mai til september.

 

På Nes og Helgøya finnes et nettverk av lite trafikkerte bygdeveier, med gode muligheter for å nyte landlivet med Mjøsa på alle kanter. For anbefalte sykkelveier, les mer HER

 

Kvarstadsetra


Hver helg i juli er det åpen seterkafé på Kvarstadsetra i Åstadalen med servering av nystekte vafler og rømmegrøt. I smia på tunet stilles det ut lokalt håndverk og brukskunst.


Den gamle setra som har vært i gårdens eie gjennom mange generasjoner, ligger idyllisk til i et levende og åpent seterlandskap.  Kvarstadsetra ligger halvveis i Birkebeinertraseen og like ved ett av stedene som blir brukt som matstasjon under Birkebeinerrittet og rennet. Det gjør det fint å komme syklende til setra. Fra Sjusjøen er dette en fin familietur. Setra ligger også slik til at det er mulig å gå toppturer derfra, eller mot Åkersetra og retur på stier og veier. Like nedenfor ligger elva Åsta. De rolige partiene i elva er fine til bading, kano og padling.