Aktiviteter 

Grupper og omvisning

Ved arrangementer og møter, kan vi gi omvising og fortelle om gårdens historie og gårdsdriften. 

Grilling i hagen

Uteområdene på gården egner seg godt til sommerarrangementer. Hva passer vel bedre enn grilling på en varm sommerdag? Da kan gårdens store utegrill tas i bruk!

Kvarstad-kjerringa

Hør historien om Severine Bjørge, eller Kvarstad-kjerringa, som hun likte å kalle seg selv. Gjennom vår forteller Linda Bakke, får du et innblikk i denne driftige og fargerike kvinnens liv, som eide gården fra 1900-1915.

Sykkelturer

Den beste måten å oppleve kulturlandskapet på, er fra sykkelsetet. Et nettverk av bygdeveier i området rundt gården innbyr til mange flotte sykkelopplevelser, og vi legger gjerne til rette for guidede sykkelturer for grupper fra mai til september.

 

På Nes og Helgøya finnes et nettverk av lite trafikkerte bygdeveier, med gode muligheter for å nyte landlivet med Mjøsa på alle kanter. For anbefalte sykkelveier, les mer HER

 

KvarstadsetraI perioden fra 5. juli til 28. juli er det igjen tid for åpen seterkafé på Kvarstadsetra i Åstadalen. Fra fredag til søndag kl. 11 - 17, blir det servering av nystekte vafler, rømmegrøt, kaffe, te og saft. Vertskapet har også med seg iskrem og wienerpølser.


I smia vil det være mulig å handle med seg hjem lokalt håndverk og brukskunst. Med til seters er også noen av gårdens firbente. Barna kan hilse på Shetlandsponniene og smågrisene.

 

Den gamle setra har vært i gårdens eie gjennom flere generasjoner, og ligger idyllisk til i et levende og åpent seterlandskap.  Kvarstadsetra ligger langs Birkebeinertraseen, noe som passer de som ønsker å legge sykkelturen innom setra. Fra Sjusjøen er dette en fin familietur.

 

Vertskapet Helena og Hans Frogner ønsker velkommen til seters!