Aktiviteter

 

 

 

 

Helena & Hans

Frogner

 

ønsker velkommen

til

Kvarstad gård

 

0047 917 02 545

0047 469 50 377

 

hfrogner@gmail.com

 

Veibeskrivelse

 

kvarstad-gaard.no

 

 

Gårdsbutikken/kaféen er selvbetjent

Åpningstidene er hver dag fra kl. 10.00 til kl. 21.00 - året rundt.

AKTIVITETER PÅ GÅRDEN

 

Ved firmaarrangementer og møter, kan vi tilrettelegge for aktiviteter. Programmet kan arrangeres på gården, slik at et avbrekk fra møteprogrammet er lett å få til.

 

Sjokolade- og iskremverksted

Grupper kan delta på sjokoladedypping

av konfekt og demonstrasjon av iskrem-produksjonen i gårdens «sjokolade- og iskremfabrikk».

 

Her kan du lære om sjokoladens historie og egenskaper, om foredlingsprosessen og temperering. Det blir selvsagt smaksprøver på ulike sjokoladesorter underveis. Du vil også få oppskrift på god iskrem med deg hjem.

 

Kurset avsluttes med middag i hoved-bygningen. Desserttallerkenen vil være fylt med mye godt av sjokolade, is og bær fra gården.

 

 

Grilling i hagen

Uteområdene på gården egner seg godt til sommerarrangementer. Hva passer vel bedre enn grilling på en varm sommerdag? Da kan gårdens store utegrill tas i bruk!

 

 

Rundt gården finnes mange fine turmuligheter i et landskap rikt på kulturminner. Et nettverk av bygdeveier innbyr til mange flotte sykkelopplevelser, og vi formidler gjerne sykkelutleie og organiserte sykkelturer.

 

 

SYKKELTUR

En fin måte å oppleve kulturlandskapet på, er fra sykkelsetet. Eller kombiner sykling

i kulturlandskap med en tur på fjell- og seterveier! Da anbefales prøvesykling av Birkebeinerritt-løypa. Denne turen kombinerer et enkelt hytteliv med overnatting på Kvarstadsetra, før full bevertning i komfortable omgivelser på Kvarstad Gård. Ønskes sykkelguide på hele eller deler av turen og bagasjetransport, ordner vi det.

 

DAG 1. Rena - Kvarstadsetra - 49,5 kilometer

Birkebeinerløypa er merket og sykkelturen går oppover noen slake bakker i cirka 13 kilometer fra Rena sentrum mot Skramstadseter (640 moh.) De første utforbakkene kommer fire-fem kilometer etter Skramstadseter, ned mot Sørstubua i Djupdalen. Herfra går det på grusveier over fjellet til Kvarstad.

 

Kvarstadsetra

Halvveis i Birkebeinertraseen og like ved ett av stedene som blir brukt som matstasjon under Birkebeinerrittet og rennet, ligger Kvarstadsetra. Den tradisjonsrike tømmerhytta er omgitt av et levende og åpent seterlandskap, har åtte sengeplasser, er uten strøm og vann og med utedo. Cirka 200 meter nedenfor ligger elva Åsta. De rolige partiene i elva er fine til bading, kano og padling. I utleiekano kan du møte på elg, bever og andre ville dyr på ferden nedover elva.

 

DAG 2

Alternativ 1. Kvarstadsetra – Kvarstad gård: 85 kilometer.

Den siste halvdelen av Birkebeinerløypa starter med 20 kilometer opp til Storåsen; løypas høyeste punkt (955 moh.) Herfra går det stort sett nedover til målgang ved Håkons hall på Lillehammer. Fra Lillehammer følger du sykkelruta Mjøstråkk, med fint utsyn mot Mjøsa store deler av turen. Første del foregår delvis på asfaltert vei og på grusdekke, og er noe kupert. Fra Moelv går det stort sett på asfalt.

 

Alternativ 2. Kvarstadsetra - Brumunddal - Kvarstad gård: 45 kilometer.

Første del langs Åstaelva går forbi seteridyller på lite trafikkerte grusveier. Fra

Brumund Sag er det asfaltert vei ned til Brumunddal sentrum. Herfra er det syv kilometer til Kvarstad Gård. Etter innkvartering, serveres middag i hovedbygningen.

 

DAG 3. Kvarstad gård - Hamar

Etter frokost, kan turen gå til Hamar. Følg Mjøstråkk gjennom Brumunddal sentrum og videre sørover langs Mjøsa. Spesielt er turen fra Jessnes-stranda og inn til Hamar sentrum en idyllisk strekning, med mange fine bade- og rasteplasser. Strekning: Cirka 20 kilometer.

 

Turen passer for grupper fra fem til åtte personer i perioden mai til september. Vi kan videreformidle sykkelutleie. Er du kultur- og historieinteressert, kan denne sykkelturen være noe for deg.