Aktiviteter

Helena & Hans

Frogner


ønsker velkommen

til

Kvarstad gård


0047 917 02 545

0047 469 50 377


hfrogner@gmail.com


Veibeskrivelse


kvarstad-gaard.noGårdsbutikken/kaféen er selvbetjent

Åpningstidene er hver dag fra kl. 10.00 til kl. 21.00 - året rundt.

AKTIVITETER

SYKKELTURER

Rundt gården finnes mange fine turmuligheter i et landskap rikt på kulturminner. Et nettverk av bygdeveier innbyr til mange flotte sykkelopplevelser, og vi legger gjerne til rette for guidede sykkelturer for grupper, i perioden mai til september.
Ved arrangementer og møter, forteller vi gjerne om gårdens historie og om gårdsdriften.


Vi kan også tilby omvising i "sjokolade-fabrikken", inkludert smaksprøver på gårdens sjokoladekonfekt. 
Grilling i hagen

Uteområdene på gården egner seg godt til sommerarrangementer. Hva passer vel bedre enn grilling på en varm sommerdag? Da kan gårdens store utegrill tas i bruk!

        


SYKKELTUR FRA RENA TIL KVARSTAD

En fin måte å oppleve landskapet på, er fra sykkelsetet. Denne turen går på Birkebeinerritt-løypa og gjennom et vidt og fint kulturlandskap. Kombiner et enkelt hytteliv med overnatting på Kvarstadsetra, før full bevertning i komfortable omgivelser på Kvarstad Gård. Ønskes sykkelguide og bagasjetransport, ordner vi det.


DAG 1.

Rena - Kvarstadsetra - 49,5 kilometer

Birkebeinerløypa er merket og sykkelturen går oppover noen slake bakker i cirka 13 kilometer fra Rena sentrum mot Skramstadseter (640 moh.) De første utforbakkene kommer fire-fem kilometer etter Skramstadseter, ned mot Sørstubua i Djupdalen. Herfra går det på grusveier over fjellet til Kvarstad.


Kvarstadsetra

Halvveis i Birkebeinertraseen og like ved ett av stedene som blir brukt som matstasjon under Birkebeinerrittet og rennet, ligger Kvarstadsetra. Den tradisjonsrike tømmerhytta er omgitt av et levende og åpent seterlandskap, har åtte sengeplasser, er uten strøm og vann og med utedo. Cirka 200 meter nedenfor ligger elva Åsta. De rolige partiene i elva er fine til bading, kano og padling. I utleiekano kan du møte på elg, bever og andre ville dyr på ferden nedover elva.


DAG 2

Alternativ 1. Kvarstadsetra – Kvarstad Gård: 85 kilometer.

Den siste halvdelen av Birkebeinerløypa starter med 20 kilometer opp til Storåsen; løypas høyeste punkt (955 moh.) Herfra går det stort sett nedover til målgang ved Håkons hall på Lillehammer. Fra Lillehammer følger du sykkelruta Mjøstråkk, med

fint utsyn mot Mjøsa store deler av turen. Første del foregår delvis på asfaltert vei

og på grusdekke, og er noe kupert. Fra Moelv går det stort sett på asfalt.


Alternativ 2. Kvarstadsetra - Brumunddal - Kvarstad Gård: 45 kilometer.

Første del langs Åstaelva går forbi seteridyller på lite trafikkerte grusveier. Fra

Brumund Sag er det asfaltert vei ned til Brumunddal sentrum. Herfra er det syv kilometer til Kvarstad Gård. Etter innkvartering, serveres middag i hovedbygningen.


DAG 3.

Kvarstad Gård - Hamar

Etter frokost, kan turen gå til Hamar. Følg Mjøstråkk gjennom Brumunddal sentrum

og videre sørover langs Mjøsa. Spesielt er turen fra Jessnes-stranda og inn til Hamar sentrum en idyllisk strekning, med mange fine bade- og rasteplasser.

Strekning: Cirka 20 kilometer.


Turen passer for grupper fra fem til åtte personer. I 2018 kan turen bestilles i perioden august-september. Vi kan videreformidle sykkelutleie.